• Op dinsdag 15 december jl. ontvingen wij het trieste bericht dat onze oud-hoofdtrainer Klaas de Bakker op 82-jarige leeftijd is overleden. De Bakker is twee seizoenen hoofdtrainer bij De Wâlde geweest (seizoen 1992-1993 en 1993-1994). Daarnaast kennen de meesten hem als de vader van Wilco de Bakker. Wilco was namelijk in de periode 2004-2008 4 seizoenen hoofdtrainer bij De Wâlde. In het laatste seizoen heeft vader Klaas hem zelfs nog een aantal weken vervangen omdat Wilco moest revalideren van een operatie.

    We koesteren mooie herinneringen aan de periode dat De Bakker trainer bij ons was. Zo vergeten we nooit dat hij een koprol maakte na elk doelpunt wat we scoorden. En dat hij het partijtje aan het einde van de training een “partuurtje” noemde. Dit laatste kwam waarschijnlijk door de succesvolle periode die hij bij VV Minnertsga heeft gehad. Een club uit een echt “keatsdoarp”. Ook bij onze club heeft hij een succesvolle periode gekend. Zo misten we in het seizoen 1993-1994 nipt promotie naar de 3e klasse (nu 2e klasse). In de finale van de nacompetitie verloren we in de laatste minuut met 1-2 van VV Kollum. Een memorabele wedstrijd op neutraal terrein in Gorredijk die velen van ons zich nog zullen herinneren.

    Klaas de Bakker was een trainer waarbij het plezier altijd voorop stond. Maar daarnaast was hij ook fanatiek en altijd vol overgave bezig met het voetbal. Een lieve man, met humor en een opgewekt humeur. Op de rouwkaart die wij als club ontvingen stond het heel treffend; een bijzonder mens is van ons heengegaan. En zo is het.

    Wij wensen mevrouw De Bakker, Wilco en de verdere familie heel veel sterkte toe.

    Bestuur De Wâlde