• Beste leden,

  Namens het bestuur wil ik jullie een heel gezond en sportief 2021 wensen! Laten we hopen dat 2021 een totaal ander jaar wordt dan 2020 en dat alles weer terug gaat naar het dagelijkse leven zoals we dat voor het Corona virus gewend waren. We hadden allemaal de hoop dat dit vanaf juli 2020 langzaam terug zou keren. Maar hoe anders is de werkelijkheid op dit moment.

  Vorig jaar hadden we als bestuur besloten om voor het eerst sinds jaren geen nieuwjaarsreceptie te houden. We merkten de laatste jaren dat er minder belangstelling voor was en we hadden toen in december net de ledenvergadering gehad. Hoe anders zou dat dit jaar zijn geweest. Ik denk dat er heel veel mensen op de nieuwjaarsreceptie waren afgekomen wanneer we die dit jaar wel hadden kunnen organiseren. Je merkt dat iedereen hunkert naar een gezellig samenzijn met vrienden en bekenden. Gewoon in de voetbalkantine onder het genot van een biertje, wijntje, frisje of kop koffie weer lekker kletsen over voetbal en allerlei andere zaken die ons bezig houden. Dat kon je bijvoorbeeld ook merken tijdens de digitale bingo op 18 december jl. die door onze activiteitencommissie was georganiseerd. Iedereen vond het leuk om weer eens wat met elkaar te doen volgens mij. Ook al was dat digitaal. De organisatie was perfect voor elkaar en daarnaast zorgde de humorvolle presentatie van het duo Wybren en Johan er voor dat we weer eens heerlijk hebben kunnen lachen. Het was een groot succes met ook nog eens een mooie opbrengst voor onze club. Namelijk 550 euro. Voor herhaling vatbaar dus!

  Zo sloten we het lastige jaar 2020 toch nog enigszins positief af. Want wat was het door het Coronavirus een vreemd voetbaljaar! Vooral voor onze leden, de trainers, leiders en de supporters. Maar ook voor ons als bestuur. Eerlijk gezegd vergeet je soms wat er allemaal geregeld moest worden vanwege de Corona. Dit komt ook omdat gedurende het jaar het Corona Protocol steeds weer veranderde. Van een complete lockdown in maart en april, trainen op afstand in mei en juni, een redelijk normale voorbereiding en start van de competitie in augustus en september, naar het spelen van wedstrijden zonder publiek in oktober, het weer trainen in kleine groepjes en geen wedstrijden in november naar uiteindelijk weer een complete lockdown december. Zie daar het voetbaljaar 2020. Ik voelde me soms meer crisismanager en politieagent dan voorzitter van een voetbalclub.

  Door het coronavirus was het ook niet mogelijk om dit jaar een ledenvergadering te organiseren. Deze hebben we doorgeschoven naar de periode februari\maart van dit jaar maar zoals het er nu uitziet zal dat ook nog lastig worden. Daarom nu maar even een korte terugblik op het afgelopen jaar. Ik had in de mail van mei aangegeven dat we van plan waren om LED-verlichting aan te schaffen. Het leek ons echter niet verstandig om in deze onzekere tijd een dergelijke investering te doen. Daarom hebben we besloten om eerst alleen de palen thermisch te laten verzinken. Dit was nodig omdat ze afgekeurd waren door het bedrijf dat ieder jaar het onderhoud van de verlichting verricht. Als club staan we er op dit moment gelukkig financieel nog goed voor en houden we het geld liever als buffer. Het is tenslotte nog steeds onduidelijk wanneer de kantine weer open mag en we als club weer inkomsten kunnen genereren. Wel zijn er twee nieuwe koelkasten voor onder de bar aangeschaft. Nu maar hopen dat we ze snel weer kunnen gebruiken. Via Clubplan zijn er afgelopen jaar twee acties georganiseerd; Ballen voor de club en Rondje voor de club. Beide acties hebben een bedrag van ongeveer 350 euro opgeleverd. Deze acties vereisten van onze kant minimale inspanningen en leverden dus mooie bedragen op. Ook onze sponsors laten ons niet in de steek. Afgelopen jaar hebben alle sponsors voldaan aan hun financiële verplichtingen en dat vinden we geweldig. Voor de meeste van deze bedrijven is het ook een lastig jaar geweest en toch zijn ze ons blijven steunen. In juni was onze sponsorcommissie van plan om onze waardering hiervoor kenbaar te maken en eindelijk weer eens een keer wat te organiseren voor de sponsors. Helaas kon ook dit vanwege de Corona niet doorgaan. Op dit moment wordt er nog gekeken naar een alternatief waarmee we onze sponsors een hart onder de riem kunnen steken.

  Gelukkig konden we in november melden dat het contract met onze hoofdtrainer Herre Gaastra met een jaar verlengd is. Vanuit de spelersgroep ontvingen we positieve geluiden over de trainer. Zelfs in de periode dat er in groepjes van maximaal 4 spelers getraind moest worden, lukte het de trainer om gevarieerde trainingen te bedenken. En wij als bestuur zijn ook tevreden over de samenwerking. Dat betekent dat Herre Gaastra ook in het seizoen 2021-2022 onze A-selectie zal trainen en het eerste elftal zal coachen tijdens de wedstrijden op zaterdag. We zijn heel blij met deze contractverlenging. De gesprekken met de andere trainers en leiders gaan we in januari\februari voeren. Waar de A-selectie bleef trainen in kleine groepjes lukte dit voor de B-selectie en de dames niet. Deze zijn gestopt met trainen toen bekend werd dat er in groepjes van 4 getraind moest worden. Vooral voor hen hoop ik dat er straks snel weer in grote groepen getraind mag worden. De jeugdteams konden gelukkig wel blijven trainen en hebben op zaterdag onderlinge wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De jeugdteams waarmee we een samenwerking met Woudsend hebben, de JO13 en de JO15, speelden deze wedstrijden in Woudsend. En de JO8 en de JO9 werden gemixt en speelden hun wedstrijden bij De Wâlde. Op deze manier hebben ze in oktober en november toch nog een aantal wedstrijden kunnen spelen. Een compliment voor de leiders, trainers en ons jeugdbestuur. De jeugd is belangrijk voor de toekomst van onze club. Want zonder jeugd geen toekomst wordt er wel eens gezegd. Daarom is het ook zo mooi dat de samenwerking met VV Woudsend zo goed verloopt.

  En dan het jaar 2021. Hoe zal dit jaar gaan verlopen? Het begint in ieder geval zoals het in 2020 eindigde maar wel met het vooruitzicht dat we straks gevaccineerd kunnen worden. En hopelijk kunnen we dan weer als een vereniging functioneren. En in de basis betekent dat we dus weer kunnen “verenigen” en samen activiteiten kunnen ondernemen. In ons geval dus voetballen! Op dit moment is nog onduidelijk wanneer dit het geval zal zijn en hoe de competities hervat zullen worden. De KNVB heeft hiervoor nog twee opties. De derde optie; de complete competitie uitspelen is inmiddels niet meer mogelijk. Optie 1 is dat elke club een halve competitie tegen elkaar speelt. Je speelt tegen elke club dus maar één wedstrijd. Optie 2 is dat de competitie in twee halve competities wordt verdeeld en vervolgens speelt elke club uit en thuis tegen elkaar. De nummers 1 in beide competitie spelen vervolgens om het kampioenschap en de laagste teams degraderen. Welke optie het wordt zal in de week van 9 februari door de KNVB besloten worden.

  Wat we wel weten is dat op 3 juli 2021 onze prachtige club 60 jaar bestaat. Normaal gesproken zouden we dit jubileum in juli 2021 gaan vieren door een groot feest te organiseren. Echter hebben we besloten om dit een jaar door te schuiven naar juli 2022. Het is op dit moment vanwege de Corona zo onzeker wat er in juli wel en niet mogelijk is, dat het ons niet verstandig leek om het jubileumfeest dit jaar te organiseren. Om in 2022 dit jubileum te kunnen vieren willen we een jubileumcommissie oprichten. Het zou heel mooi zijn wanneer je dit leest en denkt; hier zou ik wel aan mee willen helpen. Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar vvdewalde@gmail.com Daarnaast zijn we ook op zoek naar ideeën hoe we dit kunnen vieren. Dus ook deze mogen gemaild worden naar bovenstaand emailadres.

  We staan als bestuur het komende jaar voor een paar uitdagingen. Zo heeft Minke de Vries aangegeven na dit seizoen te willen stoppen met het beheren van de kantine. Minke heeft dit vele  jaren met veel inzet en enthousiasme gedaan en daar zijn we haar erg dankbaar voor. We hebben respect voor haar besluit maar vinden het wel erg jammer. Maar dat betekent dus dat we op zoek moeten naar een nieuwe kantinebeheerster\beheerder. De kantine is onze belangrijkste bron van inkomsten en dus is het belangrijk dat we iemand vinden die Minke wil opvolgen. Binnenkort verschijnt op onze website de takenlijst met betrekking tot het kantinebeheer. Wat zou het mooi zijn wanneer iemand zich geroepen voelt om deze taak op zich te nemen. Of wellicht zijn er twee vrijwilligers die het samen willen doen. Het kan namelijk ook prima als een duo functie uitgevoerd worden. Op die manier kun je de taken wat verdelen en komt alle verantwoordelijkheid niet bij één persoon te liggen. Daarbij ontvang je hiervoor ook elke maand een vrijwilligersvergoeding van de club. Wanneer je ons wilt helpen dan kun je ook in dit geval een mail sturen naar bovenstaand emailadres. Voor vragen over het kantinebeheer kun je contact zoeken met Piebe Landman; piebelandman@ziggo.nl . Ook binnen het bestuur gaat er na dit seizoen wat veranderen. De termijn van Sipke Hiemstra als penningmeester is namelijk verstreken en hij heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te willen stellen. Ook voor dit besluit hebben we alle begrip maar ook dit is natuurlijk erg jammer. Sipke heeft zich 5 jaar lang maximaal ingezet voor De Wâlde en dat is veel waard geweest voor onze club.  We zullen dus op zoek moeten naar een nieuwe financiële man of vrouw. Mocht je deze functie als een uitdaging zien en onderdeel willen worden van een leuk dynamisch bestuur dan kun je dit melden door een mail te sturen naar bovenstaand emailadres of contact te zoeken met één van de bestuursleden.

  In de afgelopen periode zijn we er volgens mij allemaal achter gekomen hoe belangrijk onze club voor ons allemaal is. Juist wanneer er iets wegvalt wat heel normaal lijkt kom je er pas achter hoe speciaal het is. Help ons daarom dit speciale, onze club, in stand te houden en meld je aan voor één van de opengevallen functies. Samen maken we de club!

  Als laatste wil ik nog even melden dat we sinds vorig week onze website; www.dewalde.nl is vernieuwd. We maken nu gebruik van de Sportlink club site. Dit betekent dat onder andere, alle teams met uitslagen en standen gelijk up-to-date op de site staan als er straks weer gevoetbald wordt. Ik zou zeggen ga snel een kijkje nemen. Onze webmaster Jouke Tuinier heeft hier veel tijd ingestoken en we willen hem hiervoor heel erg voor bedanken!

  Ik hoop jullie in afzienbare tijd weer op Wâldstreffen te treffen. Blijf gezond en pas goed op elkaar!

  Namens het bestuur,

  Fimme Jan