• Hallo leden,

  De Wâlde bestaat 60 jaar! Van harte gefeliciteerd met het jubileum van jullie prachtige club. Op 3 juli 1961 is onze club opgericht op initiatief van onder andere dominee Jagersma uit Elahuizen. En 60 later bestaat de club nog steeds en is het een verbindende factor tussen onze dorpen. En dat was precies de gedachte van dominee Jagersma achter de oprichting van De Wâlde.

  We hadden gehoopt dit weekend het 60 jarig jubileum met jullie allemaal te kunnen vieren maar dat is helaas niet mogelijk. Vanwege het Corona virus was het te onzeker om iets te organiseren. We hebben daarom besloten om dit volgend jaar te gaan vieren want we willen dit niet geruisloos voorbij laten gaan. De precieze datum hebben we nog niet bepaald maar zodra deze bekend is krijgen jullie dit zo snel mogelijk te horen zodat jullie deze vrij kunnen houden. We zijn nog op zoek naar mensen die willen helpen om het jubileumfeest te organiseren. Lijkt je dit leuk? Stuur dan een mail naar vvdewalde@gmail.com.

  Na alle Corona perikelen is het goed dat we kunnen melden dat onze club nog springlevend is. Zowel sportief als financieel. De jeugdteams hebben in het voorjaar gelukkig kunnen trainen en zelfs in juni wedstrijden kunnen spelen in de Regio Cup. Wat mooi dat dit nog georganiseerd kon worden. Het heeft er voor gezorgd dat iedereen weer heeft kunnen ervaren dat zaterdag de leukste dag van de week is! Ook de senioren hebben vanaf maart gelukkig weer met elkaar kunnen trainen. Drie keer per week is er onder de bezielende leiding van onze trainer Herre Gaastra getraind. Op een gegeven moment werd bekend dat het niet meer mogelijk was om wedstrijden te spelen en toch was de opkomst op de trainingen goed en werd er fanatiek getraind. Een compliment waard. Ook de dames hebben nog een paar keer getraind. Iedereen die zich afgelopen jaar heeft ingezet  voor onze teams; heel erg bedankt!

  Ook financieel staan we er goed voor. Ondanks dat we veel minder omzet hebben behaald omdat de kantine bijna het gehele jaar dicht was. We hebben goed op de kosten gelet en daarnaast gebruik gemaakt van de verschillende mogelijkheden voor financiële ondersteuning tijdens de Corona periode. En gelukkig hebben onze sponsors ons niet in de steek gelaten. In een brief was hen door de sponsorcommissie duidelijk gemaakt dat we er alle begrip voor hadden dat ze dit jaar eventueel niet aan hun verplichting konden voldoen. Maar bijna alle sponsors hebben dit wel gedaan. Geweldig! En ook onze leden hebben er geen probleem van gemaakt dat de contributie geïncasseerd werd. Ook dat mag vermeld worden. De activiteitencommissie heeft mee geholpen door in samenwerking met Zeldenrust Schilderwerken tijdens het EK een actie te organiseren waarbij de uitslagen van de wedstrijden van het Nederlands elftal voorspelt moesten worden. Ondanks dat Oranje in de 1/8 finale al werd uitgeschakeld heeft dit een mooi bedrag opgeleverd.

  Een aantal weken geleden is op een vrijdagavond door vele vrijwilligers ons sportcomplex Waldstreffen weer onder handen genomen. En het ziet er weer keurig uit. Iedereen die mee geholpen heeft heel erg bedankt. Een paar klusjes konden niet afgerond worden. Daarom zal er aan het begin van het seizoen nog een klusavond georganiseerd worden. We hopen dat er dan weer zoveel vrijwilligers zijn. Vele handen maken namelijk licht werk. Voor volgend seizoen is het ons gelukt om een klusteam samen te stellen die regelmatig op vrijdagochtend klusjes gaan uitvoeren. Eerst gezellig koffie drinken en bijpraten om vervolgens klusjes uit te gaan voeren. Hierdoor zal Waldstreffen er voor de zaterdag piekfijn bij liggen. En soms alleen koffie drinken is ook prima. Als club hebben we tenslotte ook een sociale functie.

  Daarnaast is er meer goed nieuws vanaf het vrijwilligersfront te noemen. Minke de Vries heeft aangegeven om komend seizoen toch aan te blijven als beheerster van onze kantine. Hier zijn we echt heel erg blij mee. De zoektocht naar een opvolger\opvolgster voor Minke verliep namelijk heel stroef. Er waren al verschillende kandidaten gevraagd maar niemand zag het zitten om Minke op te volgen. Des te blijer we werden toen Minke aan gaf nog wel een jaar door te willen gaan. We gaan een paar taken bij haar weg halen zodat het wat gemakkelijker wordt om de functie uit te voeren.

  Nu we het toch over volgend seizoen hebben kan ik vertellen dat de we heel blij zijn dat een aantal jongens weer terugkeren bij De Wâlde. Tiemen Landman en Liam van der Meer komen terug van ONS en Wiebe Rein Kuiper ruilt het wit\blauw weer in voor het geel\groen. Eindelijk een succesvolle transferperiode voor de TC! Een mooie versterking voor onze A-selectie en een zeer welkome verbreding van de selecties waardoor er weer meer spelers beschikbaar zijn om op zaterdag te kunnen voetballen. En dat is ook fijn nieuws voor de leiders. Met name voor Catrinus Hiemstra, de leider van De Wâlde 2. Hij heeft gelukkig aangegeven ook het komende seizoen als leider aan te blijven. Daarnaast blijft Egbert Mulder de trainingen van de B-selectie verzorgen. Bij De Wâlde 1 heeft Hendrie de Vries aangegeven na vele jaren te stoppen als leider. Hendrie is al vanaf 1992 betrokken bij De Wâlde 1. Eerst als grensrechter en daarna als leider. We willen hem heel erg bedanken voor zijn inzet en hier zal op een later moment uiteraard nog aandacht aan besteed worden. We zijn blij dat we in de persoon van Jacco Tromp een opvolger voor Hendrie hebben kunnen vinden. We willen Jacco dan ook heel veel plezier en succes wensen met zijn nieuwe functie. Volgens ons de juiste man op de juiste plaats.

  De voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de senioren start op zaterdag 7 augustus 2021. Alle spelers hebben hier inmiddels via de leiders al bericht van gekregen. Bij de jeugd start de voorbereiding vanaf 23 augustus. Zij krijgen nog bericht van de leiders. Het jeugdbestuur is nog op zoek naar een paar trainers en leiders voor onze jeugdteams. Wanneer je gevraagd wordt hiervoor bedenk dan wat je kan betekenen voor deze jeugdspelers, voor onze club en wat andere vroeger voor jou hebben gedaan. Zeg niet te snel nee tegen dit soort verzoeken.

  Nadat de afgelopen twee seizoenen door Corona heel vreemd verlopen zijn hopen we dat het komend seizoen weer een “normaal” seizoen wordt. Een seizoen waarbij we elke zaterdag weer kunnen voetballen en gezellig langs de kant van het veld kunnen staan kijken en genieten van het mooie spelletje wat voetbal is. Om daarna in de kantine of op het terras gezellig wat te kunnen drinken. Gewoon weer de voetbalclub te kunnen zijn waarvoor we opgericht zijn 60 jaar geleden. Wat zou dat weer mooi zijn.

  Namens het bestuur,

  Fimme Jan van der Wal