• Op zaterdag 8 juni namen we afscheid van onze hoofdtrainer, Klaas Wittermans. Gedurende de afgelopen twee seizoenen heeft Klaas De Wâlde 1 onder zijn hoede gehad.

  Klaas begon in 2022 als hoofdtrainer en bracht meteen nieuwe energie in het team. In zijn eerste seizoen leidde hij ons naar het kampioenschap in de 5e klasse A, een geweldige prestatie.

  Het kampioenschap in 2022-2023 was het hoogtepunt van Klaas' tijd bij de club. Het volgende seizoen was moeilijker. Hoewel het team op koers leek om zich te handhaven in de 4e klasse, lukte dat uiteindelijk niet. In de nacompetitie was HSC uit Sappemeer te sterk voor ons.

  Klaas had bij zijn aanstelling al aangegeven dat De Wâlde zijn laatste club als hoofdtrainer zou zijn. Hij wilde altijd al nog een keer hoofdtrainer bij onze club worden na zijn korte periode in het seizoen 1994-1995 toen hij imterim hoofdtrainer was.

  Tijdens zijn afscheid bedankte Klaas de club voor de kans om hoofdtrainer te zijn. Hij waardeerde de samenwerking met leider Jacco Tromp en met Douwe Piet Winia en Siemen Zeldenrust van De Wâlde 2. Hij bedankte ook de technische commissie voor hun vertrouwen. Klaas benadrukte hoe belangrijk het is dat spelers op zaterdag voorrang geven aan voetbal boven andere zaken om een sterk team te vormen en resultaten te behalen.

  Klaas krijgt nu de tijd voor andere dingen. Hoewel hij heeft gezegd dat De Wâlde zijn laatste club is, blijft de toekomst onvoorspelbaar. Je weet het maar nooit waren zijn laatste woorden.

  We willen Klaas Wittermans bedanken voor zijn inzet voor onze mooie club. We wensen hem het beste voor de toekomst en hopen hem nog eens terug te zien.

  Uit handen van voorzitter Bauke Korenstra kreeg Klaas onderstaande cartoon als dank voor alles wat hij voor De Wâlde betekent heeft.

 • Naast het afscheid van Klaas werd er ook afscheid genomen van Jacco Tromp en Douwe Piet Winia. Jacco is drie jaar lang de leider geweest van De Wâlde 1 en Douwe Piet was drie jaar leider van De Wâlde 2. Voorzitter Bauke Korenstra bedankte hen voor hun inzet voor De Wâlde. Gelukkig zijn er opvolgers gevonden voor Jacco en Douwe Piet. Piebe Landman en Jouke Prins zijn de nieuwe leiders van De Wâlde 1. Heel mooi dat zij met hun voetbalkennis de nieuwe trainer Broer Wiebe de Ringh gaan ondersteunen. En samen met de verjongde selectie weer proberen om volgend seizoen weer te promoveren naar de 4e klasse. Siebe Winia volgt zijn broer Douwe Piet op als leider van De Wâlde 2. Hij en Siemen Zeldenrust zullen De Wâlde 2 bij de hand nemen. Heel mooi dat ze dit willen gaan doen.